G-UPV - Az új generációs szimulátor

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A G-UPV az eddigi legfejlettebb szimulátor, amelyhez a magyaroknak is valamelyes szinten közük van. Szeretnéd tudni hogy hogyan? Nincs más teendőd, mint tovább olvasni...

Polytechnic University of Valencia és a Valencia Center pilóták erőfeszítéseinek köszönhetően, létrejött a G-UPV Racing Szimulátor. A kutatók által kifejlesztett Institute of Design, és az UBC gyártásával, magas szintű, dinamikus szimulátort hoztak létre Spanyolországban, melynek célja a pilóták szakmai tudásának ismertetése a legmagasabb kategóriákban. Első lépésként a motorsport.

Az alkotók szerint G-UPV - el lehet „reprodukálni a valós körülményeket, érzéseket, átélhetik a tapasztalt pilóták helyzetét is”. E célból olyan platformokkal van felszerelve a szimulátor, amely képes utánozni az autó mozgását, beleértve a fékezést, és a gázadást is.

„Volt alkalmam kipróbálni a szimulátort a spanyol pályán, és teljesen megegyezik az eredetivel, szinte hibátlan. Továbbá nagyszerűen szimulálja a kerekek mozgását, a pedálokét is, a szimulátor is nagyon valóságosan mozog, nem úgy mint más szimulátorok, amelyeket kipróbáltam.” – mondta Borja Garcia a szimulátor bemutatóján.

A G-UPV egy igazi pilótafülke, melyet a World Series Dallara gyártott. Jelenleg is versenyző csapatok segítettek a cockpit kialakításában, hogy a szimuláció megfeleljen más és más szériájú és meghajtású versenyautóknak is. A műszaki jellemzők közül kiemelhető a Forma 1 – es kormánykerék, amely szoftveresen is konfigurálható, és illeszthető legyen a jármű tipusától függetlenül. Egy helyen állíthatóak a pedálok, illetve az utazás nehézsége. A kormányt, és a pedált a Byoddside vállalat fejlesztette ki.

Ezt a szimulátort sok éves kutatásnak köszönhetjük. Könnyebb kiismerni a különböző járművek viselkedését, illetve az alkatrészek is könnyebben paraméterezhetők. Továbbá a pilótáknak sokkal könnyebb kiigazodniuk a járműveken, ugyanis rengetek mérő eszköz szolgál a teljesítmény növeléséhez.” – Nyilatkozta Juan Dols a Polytechnic Institute of IDF Valencia és G-UPVRS kutatója.

A szimulátor kedvező a hőmérsékleti viszonyok szimulálására, amely teljesen ugyanaz, mint egy valós járműben, ugyanis elérte a 60 fokos dőlési fokot a szimulátor. Rádióval felszerelték az alkotók, hogy a kapcsolat megmaradjon a mérnökökkel a vezetés közben. Vezeték nélküli kamerákat is kapott a szimulátor, hogy követni lehessen a szimulátorozó köreit.

„Ez a szimulátor lehetőséget biztosít arra, hogy hatékonyabban képezzük a pilótáinkat. Tudjuk, hogy nem teljesen lehet átadni azt a nagyszerű érzést, amelyet az igazi versenyautók nyújtanak, de megteszünk minden tőlünk telhetőt. A szimulátor lehetővé teszi számunkra, hogy új eszközöket fejleszthessünk ki. Nagyon érdekes azokkal dolgozni, akik fejlesztik a technikai, fizikai elemeket. A mentális dolgokat is ők adják át nekünk, ugyanis anélkül nem lenne igazi a szimulátor.” – mondta Rafa Olcina, a CEVEP műszaki igazgatója.

Ha szükséges, akkor csak bérleti díjjal lehet használni a szimulátort.. Magas díjról hallani sem szeretnének az alkotók. A szimulátor állandóan működni fog, ezért jött ez a felvetés.

A G-UPV a CEVEP és a Automobile IDF laboratóriumában található meg. Ez az egyik legfejlettebb szolgáltatás a Valenciai Egyetemen. A műszaki járművek általában előkelőbb helyeken vannak elhelyezve, vállalkozásoknál, vagy nagyobb csoportoknál.

Sokakban felmerülhetett, hogy vajon hogy kerülhetett ez a cikk a GP Hungaryra. A válasz igen egyszerű. A szimulátor az rFactorrall működik, egy különleges moddal. Mégpedig az F1RFT-vel. A 2009-es szezont megalkotó Sompir munkáját a világon mindenhol elismerik, és nagy elismerésnek vehetjük mi is, akárcsak az alkotó.

  Kapcsolódó galériák    
  Kapcsolódó letöltések    
  Kapcsolódó játéktesztek    
  « vissza a főoldalra  

Adatlap

rFactor

Szimulátorok >>

megjelenés:

2007. november 16.

fejlesztő:

ISI

kiadó:

Sniper Entertainment

Web
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Legfrissebb galériák

A hónap legnépszerűbb hírei